Deri Tayt Nasıl Temizlenir?

Deri Tayt Nasıl Temizlenir?

Deri taytlar narin bir yapıya sahip olduğu için deri temizliği kadınların en çok çekindiği konular arasında yer alıyor. Deri taytlarda yanlış bir yöntem kullanılırsa kısa süre içinde aşınabilir. Bu yüzden yetersiz bilgiyle yıkamaktansa bu yazımızda deri tayt temizliği hakkında doğru bilgilere yer vereceğiz.

 Deri tayt temizliği konusunda bazı öneriler sunalım.

Deri Tayt Temizlik Önerileri

Deri taytların yıpranmadan temizlenebilmesi için sunduğumuz deri tayt temizlik önerileri işinize yarayacaktır;

  • Deri tayt temizliğinde yumuşak bir fırça kullanılmalıdır.  Yumuşak bir fırça bulamadıysanız tercihinizi süngerden yana da kullanabilirsiniz.
  • Deri tayt temizliğinde deri şampuanı kullanılabilir.  Deri şampuanı için kuru bir bezle silme işlemi yapılmalıdır. Bezi sabunlu suya batırarak deri taytınızı silebilirsiniz.
  • Deri taytınız üzerinde keskin lekeler olabilir. Keskin lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz. Deri taytta keskin lekeleri temizlerken fırça ya da süngeri deri tayt üzerinde kullanmanız mümkündür. Fırça yardımıyla deri şampuanının tayt üzerinde iyice yayılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece lekeler kısa süre içinde yok olacaktır.
  • Deri tayt temizliğinde doğal beyaz sabunlar da kullanılabilir. Deri tayt sabun üzerinde gezdirildikten sonra sulandırılmalıdır. Köpükleme olduktan sonra taytın iki tarafı ile çitileme yapılmalıdır. Bu işlem ardından durulama gerçekleştirebilirsiniz.
  • Deri tayt temizliğinde durulama işlemi tersten yapılmalıdır.  Bu şekilde taytın dış yüzeyinin kalitesi korunabilir.
  • Kurulama işlemini direkt güneş ışığında yapmak çok yanlış olacaktır. Deri taytınızdaki lekeleri çıkardıktan sonra çatlama ve kurumayı engellemek adına deri kremleri kullanabilirsiniz.

Deri tayt temizliği kolayca yapılabilir.  Belirttiğimiz noktalara dikkat ederek deri taytınızı belirli aralıklarla temizleyebilirsiniz.

Deri Tayt Yıkarken Su Nasıl Olmalıdır?

Deri tayt üzerinde yer alan lekeleri çıkardıktan sonra durulama işlemini yapabilirsiniz. Durulama sırasında su sıcaklığı çok önemlidir. Deri taytın çok sıcak ya da çok soğuk olmaması gerekir. Orta ılıklıkta bir suyla deri taytı durulayabilirsiniz.

Durulama işleminden sonra deri taytınız üzerinde bir leke kalmayacaktır.  Deri ürünlerin temizliği maliyetli olabilir. Bu yüzden deri tayt temizliği için başka yöntemler de vardır.

Deri Tayt Kuru Temizlemeye Verilir mi?

Deri tayt temizliği için kuru temizlemeyi de tercih edebilirsiniz. Hem taytınızın zarar görmemesi hem de lekelerin sorunsuz olarak çıkarılması için kuru temizleme doğru bir seçim olabilir. Deri taytta yanlış temizlik yöntemleri ve temizlik ürünleri yıpranmasına yol açabilir.

Son yılların modası olan deri tayt modellerini UpandFit kalitesiyle satın alabilirsiniz. Deri tayt modellerini incelemek için hemen https://www.upandfit.com/leatherx-deri-tayt sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: deri tayt
Ocak 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR